Hakkımda

Fotoğrafım
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

25 Ağustos 2013 Pazar

DANİMARKA KRALİYET AİLESİ - DANISH ROYAL FAMILY


DANİMARKA KRALİYET AİLESİ - DANISH ROYAL FAMILY







Kraliçe II.Margrethe’nin üzerinde gördüğünüz bu Zümrüt Taç gerdanlık, broş ve küpeleriyle bir set. Yüzyılı aşkın bir süredir Danimarka Kraliyet Ailesi’ne ait olan bu taç ve set Kral VIII.Christian tarafından Kraliçe Caroline Amalie’ye gümüş evlilik yıldönümleri onuruna hediye olarak 1840 yılında yaptırılmış; fakat, taçtaki ve sette bir çok zümrüt taş 1700′lerden beri Danimarka Kraliyet Ailesi’ne aitti.

Bu taç, küpe, broş ve gerdanlıktan oluşan set için toplamda 67 zümrüt, 2.650 elmas kullanılmış. Bu sette broş nerede diyeceksiniz, broş yukarıdaki fotoğrafta, gerdanlığın ucunda sallanan bölüm. Çoğu kraliyet mücevheri gibi bu sette çoklu kullanıma uygun olarak tasarlanmış. Takacak olan hükümdar ister o ucu broş olarak kullanır ister kolye ucu yaparak gerdanlığını daha şaşalı hale getirir. Takacak olan hükümdar diyoruz; çünkü, bu set “crown jewel” yani hükümdar mücevheridir. Sadece Danimarka’nın hükümdarının kullanmasına izin vardır. Ayrıca bu set Danimarka sınırları dışına çıkarılamaz. Bunun nedeni de hükümdar mücevheri olmasıdır. Yani Kraliçe II.Margrethe’nin bu seti başka bir ülkede takması mümkün değildir.


Ancak Danimarka sınırları içinde kullanılabilen bu seti Kraliçe 2010 yılnda 70. doğum günü kutlamalarında takmış ve yeşil elbiseyle göz kamaştırmıştı.



2013 YAZI



DANİMARKA KRALİYET AİLESİ
GLUCKSBORG HANEDANI
resmi sitesi :  www.kongehuset.dk



Queen Margrethe & Prens Henrik






Veliaht Prens Frederik & Veliaht Prenses Mary

Yakut Taç


Yukarıda gördüğünüz aslında Mary’nin eşi Prens Frederik’in büyükannesi Kraliçe Ingrid’e ait olan yakut taçtır. Evlendikten sonra doğal olarak Mary’nin mücevher kutusuna girdi ve en çok kullandığı tacı oldu.


Prens Christian


Prenses Isabella 


Prenses Josephine 


Prens Vincent


Prens Joachim & Prenses Marie



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder